Onze website DagjeWeg.NL krijgt ieder jaar miljoenen bezoekers. Dagelijks doen mensen inspiratie op voor een dagje uit tussen het enorme aanbod aan uitstapjes. Een aantal uitstapjes waren onmiskenbaar populair in het afgelopen jaar. De populairste uitstapjes van 2017 voor je op een rijtje:

1. Ouwehands Dierenpark Rhenen

RHENEN - De reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya deden het goed! Niet voor niets staat Ouwehands Dierenpark Rhenen, mede dankzij de panda's en het enorme nieuwe verblijf Pandasia, met stip op één in de lijst met populaire uitstapjes. Speciaal voor de komst van de twee panda's bouwde de dierentuin een gigantisch nieuw verblijf, genaamd Pandasia. De investering was duidelijk terug te zien in het bezoekersaantal, dat steeg naar meer dan een miljoen in 2017

2. Speeltuin Duinoord

HELVOIRT - Ouwehands Dierenpark Rhenen wordt op de voet gevolgd door de nummer twee van de lijst: speeltuin Duinoord. In deze grote binnen- en buitenspeeltuin vermaken kinderen zich bij mooi én slecht weer uitstekend. Ze leven zich uit op de trampolines of in het klimbos, of lopen met ouders en opa en oma's de GPS-tocht. Wat ongetwijfeld ook meespeelt bij de populariteit van Duinoord: eten en drinken zit bij de prijs in!

3. De Orchideeën Hoeve

LUTTELGEEST - De derde op de lijst is de Orchideeën Hoeve. Niet voor niets werd deze prachtige overdekte tuin afgelopen jaar genomineerd voor de DagjeWeg.NL Award. De schitterende tuinen worden afgewisseld door landschappen met water en je ontmoet aapjes, papegaaien die uit je hand eten en heel veel vlinders in de tuin. Hier doet de natuur haar werk! Zoals bezoeker Richard ook zegt: "Alles is netjes met een route aangegeven. Binnen is het verzorgd en netjes. Eigenlijk kom je ogen te kort. Als je links kijkt, mis je rechts iets."

4. Attractiepark Drouwenerzand

DROUWEN - Nog een speeltuin waarbij eten en drinken bij de toegangsprijs in zit: Attractiepark Drouwenerzand. In de nummer vier van de lijst vermaken grote en kleine kinderen zich de hele dag uitstekend. Er zijn stoere attracties voor de oudere kinderen, zoals de para-jump, apekooi, XLR8 en piratenboot, en veilige attracties voor jonge kids. Zij vermaken zich in de Disney Airport of rennen tussen de fonteinen van het waterplein. En tussendoor eet je zoveel ijsjes als je wilt!

5. Paleis Het Loo

APELDOORN - Geschiedenis is helemaal niet saai! Hoewel Paleis Het Loo volgend jaar niet op de lijst zal staan (het paleis sluit in januari voor drie jaar), wordt dit koninklijke paleis graag bezocht. Bezoekers krijgen hier een kijkje achter de normaal altijd gesloten deuren van de Oranjes. Ouderen flaneren door de prachtige paleistuin, terwijl jongeren een spannende audiotour of speurtocht doen.

6. Julianatoren

APELDOORN - In Apeldoorn kun je je klaarblijkelijk prima vermaken: ook de nummer zes van de lijst met populairste uitstapjes van 2017 bevindt zich hier. Kinderpretpark Julianatoren biedt meer dan zestig attracties, spectaculaire shows en grote evenementen waar veel bezoekers op afkomen. De bekende tv-muizen Jul en Julia ontmoet je hier daarnaast in het echt, terwijl je meezingt en swingt met muzikale theatershows.

7. Familiepark Drievliet

DEN HAAG - Vroeger een buitenplaats met landschapstuinen, tegenwoordig een populair familiepark. Drievliet doet het goed als dagje uit. Niet gek, want hier vermaak je je prima in moderne attracties zoals de achtbaan Formule-X, de Hooizolder, het 5D-theater en kleutertuin. Er zijn attracties voor het hele gezin, waardoor er voor iedereen wel een favoriete attractie bijzit. Bezoeker Marscha over Drievliet: "Prima park, netjes en heerlijk overzichtelijk... Veel verschillende soorten attracties voor allerlei leeftijden. Zeker de moeite waard."

8. Historische vaartocht door Den Bosch

DEN BOSCH - Den Bosch is een beeldschone stad, blijkt uit het aantal bezoekers dat een vaartocht door de grachten van Den Bosch wel ziet zitten. Iedere twintig minuten vertrekt er een boot over de historische route over de Binnendieze en aan boord hoor je heel veel verhalen over de oude stad. Niet alleen de stad zelf is prachtig, ook natuurgebied Het Bossche Broek waar je ook doorheen vaart, heeft zo haar charme.

9. Het Plaswijckpark

ROTTERDAM - Bij de meeste mensen klinkt een vrije middag in het park als muziek in de oren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Plaswijckpark erg in trek is. Bezoekers kunnen hier de hele dag lekker luieren, zwemmen, spelen en wandelen. Buiten trekken kinderen met hun vriendjes een vlot naar de overkant, spetteren ze in de Havenspeeltuin of speuren ze naar wallabies in de dierentuin. Is het weer niet zo mooi als je gehoopt had? In het Huis van de Heuvel wacht een grote binnenspeeltuin op je.

10. Diergaarde Blijdorp

ROTTERDAM - De hekkensluiter van de tien populairste uitjes in 2017 is Diergaarde Blijdorp. Zodra je de poorten van deze dierentuin door bent, begint je wereldreis. Spot bizons in Noord-Amerika, kamelen op de Mongoolse steppe en zeeschildpadden in Oceanium. Sta oog in oog met imposante roofdieren zoals krokodillen, leeuwen en tijgers of ontdek lieflijke vlinders in het overdekte vlinderparadijs Amazonica. Vergeet niet om even bij de bekendste inwoner van Diergaarde Blijdorp te gaan kijken: gorilla Bokito.

Nog meer populaire uitjes in 2017

11. Een van de spectaculairste zwembaden van Nederland: Zwembad De Scheg in Deventer;

12. Kinderfavoriet Freek Vonk neemt je mee naar de spannende wereld van gif bij Naturalis in Leiden;

13. Hoe zag het leven er vroeger uit? Bekijk het in Enkhuizen in het authentieke Zuiderzeemuseum;

14. Kinderen tot twaalf jaar ravotten de hele dag in indoor- en outdoorfamiliepark Dippiedoe in Best;

15. Een speeltuin en bioscoop met grappige tekenfilms in één: Speelpark Oud Valkeveen in Naarden;

16. In Kasteel de Haar in Haarzuilens beleeft iedereen een vorstelijk sprookje;

17. In Dinoland Zwolle sta je oog in oog met meer dan vijftig levensechte dinosaurussen;

18. Je moet er de grens voor over, maar het Duitse Tropical Islands is een zwembad met indoor strand.

19. CORPUS is een uniek museum in Oegstgeest waarbij je in een uur een spectaculaire reis maakt door het menselijk lichaam. Tip: Bezoek CORPUS met € 5,00 korting!

20. Ontdek de plek vanwaar ons land al eeuwenlang wordt bestuurd en ga mee met een rondleiding door het Binnenhof en de Ridderzaal door ProDemos;

21. Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat niet voor niets bekend als de groenste schatkamer van Nederland, ontdek het zelf! Tip: Bezoek De Hoge Veluwe en krijg een gratis kopje koffie, thee of waterijsje in de Theekoepel!

22. Op de eerste plaats van de DagjeWeg.NL Award 2017 stond het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem! Zodra je hier binnenstapt, ben je in het Nederland van vroeger. Tip: Bezoek het Nederlands Openluchtmuseum en krijg 25% korting op de entreeprijs!

23. Het Spoorwegmuseum in Utrecht biedt een fascinerend inkijkje in de wereld van de trein en het spoor;

24. Beoefen ambachten uit het verleden in Archeon in Alphen aan de Rijn, waar je terug gaat in de tijd;

25. In Beeld en Geluid in Hilversum ligt een schat aan televisiebeelden en radioshows van vroeger opgeslagen. Ontdek zelf of je het nieuws kunt presenteren!