In de herfstvakantie genoten we van zacht en zonnig weer: de ideale omstandigheden voor een dagje weg. Het was dan ook druk op DagjeWeg.NL en veel mensen zochten een bestemming voor een uitje. Waar ze het meest geïnteresseerd in waren?

De tien populairste uitjes van de herfstvakantie

1. CORPUS

Maak een duizelingwekkende reis door het menselijk lichaam en ontdek in de hersenshow de werking van het menselijke brein in CORPUS.

2. Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je op reis door de tijd. Bezoek de ambachtslieden in de smederij, papiermakerij en bierbrouwerij.

3. THIS IS HOLLAND

Bij THIS IS HOLLAND vlieg je als een echte vogel over Nederland. De ervaring in de unieke Flight Experience is zo levensecht dat je na de vlucht even helemaal van de wereld bent.

4. Splashtours

Splashtours biedt een 'anders-dan-anders' stadstour door Rotterdam. Een tour met deze unieke amfibiebus is een onvergetelijke ervaring!

5. Rondvaart door Den Bosch

Een dagje Den Bosch is niet compleet zonder een rondvaart over de Binnendieze. Vanaf een boot verken je de binnenstad en vaar je onder historische huizen en bruggetjes door.

6. Het Spoorwegmuseum

Stap in de wereld van de trein in Het Spoorwegmuseum! Loop door het historische Maliebaanstation en reis mee langs kolossale stoomlocomotieven en oude rijtuigen.

7. Duinoord

Bij Duinoord leven kinderen zich binnen en buiten lekker uit in de speeltuin, met buiten een klimbos. En een bezoek is inclusief eten en drinken!

8. Attractiepark Drouwenerzand

Voor weinig geld een compleet dagje uit met het gezin? Bij Drouwenerzand Attractiepark in Drenthe is voorbij de toegangspoorten al het eten en drinken helemaal gratis.

9. De Bazaar Beverwijk

Stap in de wereld van De Bazaar in Beverwijk en kom winkelen in een smeltkroes van culturen.

10. Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De vennen strekken zich uit, stuifzand laat zich door de wind meevoeren en in de verte graast een edelhert. Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat niet voor niets bekend als de groenste schatkamer van Nederland!