Toeristisch Nederland kent voor Grytsje Anna geen geheimen. Door haar jarenlange ervaring met DagjeWeg.NL weet ze precies hoe dagjesmensen zoeken en hier speelt ze met sterke teksten op in. De doelgroep activeren, dat is haar doel in alles wat ze schrijft! Hoe? Lees de blog!

1. Wat doe jij voor DagjeWegWijs?

“Ik schrijf en redigeer teksten voor onze klanten. Daarnaast denk ik mee over de juiste contentstrategie. Dat klinkt ingewikkeld, maar het betekent dat ik meedenk over de inhoud van een website. Welke informatie gebruik je, waar plaats je die informatie en welke onderdelen geef je een eigen pagina? Ik kijk hierbij naar het zoekgedrag van de doelgroep en pas daar de inhoud van een website op aan. Al deze aandachtspunten neem ik ook mee in de adviezen die ik geef aan klanten.”

2. Waar let je op wanneer je de content van een website bepaalt?

“Het is heel belangrijk dat je weet wat je verhaal is! Als bedrijf moet je weten wat je kunt en wat je aanbod is. Maar niet minder van belang: weet waarmee je de doelgroep kunt bereiken. Bedenk eerst wie er op zoek is naar jouw aanbod en wat diegene erover wil weten. Je kruipt als het ware in de huid van je potentiële klant. Heb je de behoeftes in kaart gebracht? Dan kun je daar de inhoud van je website op afstemmen. Door te weten wie je voor je hebt, kun je de informatie bieden die de doelgroep nodig heeft. Zo worden mogelijke drempels die er kunnen zijn tussen jou en de klant weggenomen door de juiste content.”

3. Hoe help jij bedrijven bij de opzet van een goede contentstrategie?

“Ik help onze klanten om anders te denken. Niet vanuit hun eigen aanbod, maar juist vanuit de doelgroep. Het is goed om jezelf telkens deze vraag te stellen: “Waar zoeken mensen naar en hoe kan ik daar met mijn aanbod op inspelen?” Vervolgens zorg je ervoor dat ze je aanbod kunnen vinden en bedenk je welke middelen je daarvoor in moet zetten. Ik geef hierin advies zodat je steeds meer mensen bereikt die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt."

Tip van Grytsje Anna: "Je kunt ook andere doelgroepen bereiken dan je eerst had bedacht. Denk na over het bereiken van nieuw publiek."