Hoe schrijf je nu een goede tekst en waar moet je op letten? We laten onze DagjeWegWijs-schrijfgoeroe Coby Boschma aan het woord! Zij geeft je tips voor een tekst die jou én je bedrijf verder helpt.

1. Wat doe jij voor DagjeWegWijs?

“Schrijven! Maar ik zet niet zomaar iets op papier, ik denk er goed over na. Daarnaast adviseer ik klanten over de inzet van teksten. 'Hoe kun je de doelgroep bereiken? Welke keywords gebruik je om gevonden te worden in Google? Hoe vermijd je clichés?' En ik voorzie teksten van een mooi plaatje dat ik meestal zelf schiet. Voor de website van DagjeWegWijs schrijf ik vooral blogs met kennis voor het schrijven van een goede tekst, auteursrechten en soortgelijke onderwerpen.”

2. Wat is het nut van jouw schrijfkunsten voor de klanten van DagjeWegWijs?

“Ik kan klanten helpen om hun aanbod op zo'n manier over te brengen, dat het meer aanspreekt. Ik zie op websites heel vaak clichés voorbijkomen en dat wil ik in mijn teksten vermijden. Het is juist zo belangrijk om als bedrijf te laten zien wat je uniek maakt! Daar moet je dus goed over nadenken en dat unieke naar voren laten komen in je teksten. Van een uniek aanbod worden mensen enthousiast!"

3. Hoe ontdek je dan dat onderscheidende vermogen van de klant?

“Eigenlijk is dat heel simpel. Ik zou met zo’n klant om de tafel gaan en bespreken waar hij of zij goed in is of blij van wordt. Dan komt vanzelf datgene wat hem of haar uniek maakt aan bod. Dit kan ik vervolgens benadrukken in tekst en beeld, net zoals ik dat doe wanneer ik over uitstapjes schrijf op DagjeWeg.NL.

4. Waar let jij op bij het schrijven van een goede tekst?

“Op heel veel dingen! Eerst bedenk ik voor wie ik de tekst schrijf. Gebruik ik bijvoorbeeld teveel termen die vaktechnisch zijn en die mensen niet begrijpen? Dan moet ik die uitleggen of juist andere woorden gebruiken. Verder heb ik een hekel aan clichés, en probeer ik iedere tekst grappig en persoonlijk te maken. Daardoor blijft hij beter hangen. Last but not least, mooie foto’s! Je kan de mooiste teksten schrijven, maar als je foto’s slecht zijn komt de boodschap van je bedrijf niet over. Foto’s zijn erg belangrijk en onderdeel van het totaalplaatje.”

Ik kan nu iets vertellen over de juiste zoekwoorden om gevonden te worden in Google maar daarvoor geef ik graag het stokje door aan onze sales- en SEO-expert Johannes. (Het interview met Johannes verschijnt volgende week)

Tip van Coby

"Schrijf niet vanuit jezelf, maar houd in gedachten waar mensen naar op zoek zijn. Waarom hebben ze jou nodig? Waarom ben juist jij die perfecte match? En onthoud: een tekst komt nooit helemaal goed over als je beeld niet goed is. Slechte foto's zijn killing voor je boodschap."