In de rij aansluiten bij de kassa van een dierentuin, museum of attractiepark, dat willen de meeste mensen liever niet. Online een ticket kopen is veel makkelijker! Van de mensen die online een ticket koopt voor een dagje uit, oriënteert 95% zich online. En een groot deel van die mensen zoekt op DagjeWeg.NL, zo blijkt uit onderzoek. Bovendien koopt 48% van de ondervraagden wel eens een ticket via DagjeWeg.NL. Yes!

DagjeWeg.NL op de radar

Uit een onderzoek van de ANWB, uitgevoerd onder ruim 110.000 consumenten, komen DagjeWeg.NL en DagjeWeg.NL Tickets positief naar voren. Op antwoorden over hun vrijetijdsbesteding blijkt dat 95% van de mensen die vooraf een ticket kopen voor een uitje, zich online oriënteert. En welke websites ze dan bezoeken? Na de eigen website van het uitje, Ticketveiling.nl en Spoordeelwinkel.nl, volgt DagjeWeg.NL! Als het gaat om het daadwerkelijk kopen van de tickets wordt DagjeWeg.NL door 48% van de respondenten genoemd. Hiermee is DagjeWeg.NL zevende in de rij van de ticketwebsites.

Online tickets aanbieden

Dat het voor recreatiebedrijven interessant is om online tickets te verkopen, dat moge duidelijk zijn. Via DagjeWeg.NL Tickets bieden wij ieder uitje een platform om op een gemakkelijke manier online tickets te verkopen. Ook online tickets verkopen?

Onderzoek vrijetijdsbesteding Nederlanders

Naast de verkiezing van het Leukste Uitje van 2018 - GaiaZOO! - liet de ANWB het Q&A panel eind 2017 een onderzoek uitvoeren naar hoe Nederlanders hun vrije tijd besteden en hoe hun bezoek aan uitjes verloopt. Ruim 110.000 Nederlandse consumenten deden mee aan het onderzoek en één van de interessante uitkomsten is dat 37% van de mensen het vaakst een uitje bezoeken met hun partner. Daarnaast blijkt dat de meeste deelnemers het vaakst een bos of recreatiegebied zullen bezoeken in 2018. Daarna kiezen ze voor een zwembad of strand.

Bron: Verkiezingsrapport 2018, Land van ANWB.