Ben jij bekend met de ontwikkeling van HTTP naar HTTPS voor je website? Vanaf oktober 2017 gaat Google in de nieuwe versie van Google Chrome duidelijker waarschuwen voor websites die nog een HTTP-verbinding hebben. Waarom is HTTPS zo belangrijk?

HTTPS, wat is dat?

Met HTTPS worden gegevens die bezoekers op je website achterlaten versleuteld, zodat kwaadwillenden ze niet kunnen onderscheppen. Je herkent HTTPS aan het groene slotje met de tekst ‘Veilig’ in je internetbrowser.

2 redenen om HTTPS nu te regelen

1. Bescherm je bezoekers

Websites in onze sector worden druk bezocht. Bezoekers laten gegevens achter om een aanvraag te doen, of online kaartjes te kopen. Met HTTPS voorkom je dat de gegevens van je bezoekers worden onderschept.

2. Verbeter je uitstraling

Het groene label ‘Veilig’ wekt vertrouwen bij bezoekers van je website. Als je website HTTP heeft, staat er een uitroepteken voor de URL in je browser. Zodra je op het uitroepteken klikt, verschijnt de melding ‘Je verbinding met deze site is niet veilig.’ Vanaf 1 oktober verandert het uitroepteken in de tekst ‘Niet veilig’ op pagina’s waar formulieren staan. Niet veel later zal dit de standaard worden voor alle pagina’s op je website met HTTP. Wil jij dat je bezoekers op een website zitten die niet veilig is?

Hoe ga ik van HTTP naar HTTPS?

Een HTTPS-certificaat moet op de webserver worden geïnstalleerd. Hier heb je hulp bij nodig van je webbeheerder. Als je een website van DagjeWegWijs hebt, regelen wij HTTPS automatisch voor je.

Wil je graag overstappen naar HTTPS en sta je open voor een nieuwe website of een ander CMS, waarmee je makkelijker kunt delen met bezoekers van je site? Informeer eens naar ons platform voor goede websites.