Het is net als met een schoolrapport. Als beloning voor het harde werken, zien we het liefst alleen maar hoge cijfers. Dat geldt ook voor online beoordelingen. Alleen is het best een kunst om goede beoordelingen binnen te slepen voor je bedrijf. Maar geef de moed niet op, want al die reviews kunnen je bedrijf helpen groeien!

Waarom zijn beoordelingen zo belangrijk?

De meeste mensen zoeken hun informatie op internet en gooien de één na de andere zoekterm in Google. En net als ‘vroeger’, horen mensen graag van anderen hoe iets hen beviel. Reviews over een product of dienst helpen hen een keuze te maken. En dat geldt ook voor een dagje weg. Zelfs als je niet specifiek naar beoordelingen zoekt, kom je ze overal tegen. Zoek maar eens op het ‘Nederlands Openluchtmuseum’. In de zoekresultaten zie je aan de rechterkant meteen de reviews over het museum op DagjeWeg.NL.

Hoe kom je aan goede beoordelingen?

Je kunt op reviews wachten en het aan de consument overlaten hoe je online bekend staat. Maar je kunt ook zelf actief beoordelingen verzamelen. Benader je bezoekers en vraag hen om een beoordeling achter te laten. Dit kun je heel gemakkelijk doen via je website. Stuur ze door naar de website, waarvan jij wilt dat ze beoordelingen over je verzamelen. Instrueer je personeel om beoordelingen te vragen en stuur bezoekers naderhand een bericht waarin je vraagt om een beoordeling. Op DagjeWeg.NL bereik je met je uitje tienduizenden bezoekers per dag en sta je er extra goed op als je goede beoordelingen op je pagina hebt staan. Kijk maar eens naar het Statenbijbelmuseum op DagjeWeg.NL.

Hoe ga je om met negatieve of onjuiste beoordelingen?

Natuurlijk krijg je wel eens een negatieve beoordeling. Het kan niet altijd rozengeur en maneschijn zijn en wellicht had de bezoeker zijn of haar dag niet. Op internet gaat die slechte dag alleen niet zo snel voorbij en krijgen nieuwe bezoekers keer op keer te maken met die ene nare reactie. Zorg er dan voor dat deze snel minder relevant wordt, door nieuwe, positieve beoordelingen te verzamelen. Als de mogelijkheid er is, reageer dan zelf op de negatieve beoordeling en geef er een positieve draai aan.

Word het best gewaardeerde uitje van Nederland!

Wie goede beoordelingen heeft op DagjeWeg.NL staat er niet alleen goed op bij tienduizenden bezoekers, maar maakt ook nog eens kans op de DagjeWeg.NL Award. Op dit moment zijn tien uitjes in de running voor de DagjeWeg.NL Award 2017. Wie wint ‘m en gaat er met de eer en een reclamecampagne vandoor?