Nieuwe website

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Begin 2016 bespreken wij de mogelijkheid voor een nieuwe website met het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Het museum vindt de website die ze hebben niet meer in overeenstemming met het jonge en frisse imago dat ze willen uitstralen. Het museum wordt gedragen door jonge, enthousiaste vrijwilligers met veel ideeën, terwijl de website stilstaat en bijvoorbeeld nog niet mobielvriendelijk is.

Niet vastgeroest

“Het Nederlands Bakkerijmuseum was voor de ontwikkeling van de nieuwe website op zoek naar een dynamisch bedrijf met jonge mensen”, vertelt Fred Voskuil, directeur van het museum. “Niet vastgeroest in oude denkbeelden maar alert op alle ontwikkelingen in de digitale wereld. Het museum had die ervaring al met DagjeWegWijs en de bedrijfsvoering daarvan sprak ons aan.”

Er volgen een aantal gesprekken over de strategie, waarna een voorstel wordt gedaan voor het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwe website. Het Nederlands Bakkerijmuseum is enthousiast over ons voorstel en onze designer gaat in de zomer aan de slag met het design van de website. De nieuwe website gaat begin juni 2017 online.

Dialoog

Fred: “De samenwerking was een dialoog waarbij goed geluisterd werd naar de wensen en verwachtingen van de klant. Meedenken, adviseren en glashelder laten zien in woord en beeld wat de mogelijkheden zijn zonder het belang van de klant ook maar een moment uit het oog te verliezen.”

De nieuwe website heeft een compleet andere uitstraling gekregen. “Musea lopen altijd het risico een stoffig en saai geheel te worden”, zegt Fred. “De website is vaak het eerste contact met de klant en moet dan meteen een fris en up-to-date gevoel overbrengen.” De museumdirecteur is daarom ook blij met de dynamiek van zijn website: “Die kan geheel volgens onze wensen gebruikt worden als de voorpagina van een krant. Elke dag actueel en informatief voor de bezoeker. Het museum heeft dagelijks een zeer uitgebreid aanbod aan activiteiten en die kunnen nu veel beter dan voorheen onder de aandacht worden gebracht.”

“Onze medewerkers vinden dat de gebruiksvriendelijkheid van de website er ook zeer op vooruitgegaan is”, vervolgt hij. “Zij ervaren de website als fijn om mee te werken en worden ook gestimuleerd de mogelijkheden optimaal te gebruiken.”