Wintercampagne

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum ontvangt jaarlijks honderdduizenden gezinnen met kinderen. In de winter biedt het museum een mooi programma aan dat erg geschikt is voor een winters dagje uit met het hele gezin: Winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Het Nederlands Openluchtmuseum kiest voor DagjeWeg.NL als platform om de doelgroep te bereiken die inspiratie zoekt voor een dagje uit.

Sparringpartner

“We gaan samen voor een optimale campagne waar verschillende onderdelen elkaar kunnen versterken”, zegt Mariëlle Kuipers, die de publiekscampagnes voor het museum uitvoert. “DagjeWegWijs is een sparringpartner die open staat voor nieuwe ideeën. Testen, bijsturen, terugkoppelen en nieuwe dingen proberen. Dat zorgt voor een fijne samenwerking.”

De reclamecampagne is de afgelopen jaren doorontwikkeld van een bannercampagne tot een campagne met storytelling in combinatie met een kortingsactie, die via DagjeWeg.NL Tickets wordt aangeboden. Mariëlle: “We zochten een mix, waarmee we naast awareness ook meer inhoud kunnen creëren binnen de campagnes, wat uiteindelijk leidt tot verkoop. Met DagjeWegWijs hebben we gekeken hoe we dat konden bereiken. Zelf hebben we niet voldoende capaciteit om bijvoorbeeld vloggers in te zetten. Mooi is dat DagjeWegWijs hier ook faciliterend in is geweest.”

Top vijf

“De doelgroep van DagjeWeg.NL past heel goed bij het museum. Dat zien we ook terug in de cijfers. De ticketverkopen zijn in de winter erg goed geweest! DagjeWeg.NL stond bij de verkopen in de top vijf.”